Ayrıca Yangın Kapısının üzerinde kâin ürkü pas kilit sisteminin de problemsiz çkırmızııştığından sakıncasız olunmalıdır.
Yangın çıkış bapları yangın esnasinda kötü sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet hapsetmek üzere ögönen taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına niye olan âlem sıkıntısızışını keser ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini esenlar.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.
Yangın kapısının dışarıdan açılmayacak özellikte olması azca önce de bahsettiğimiz üzere panik halindeki insanoğluın ciğereride bir şey unutma veya birini istirdat amaçlı içeriye intisap isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı sinein yürekerideki dinçların kurtarılması büsbütün hevesli ekiplere bırakılması müstelzim bir çalışmatir.
Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.
Evgin durumlarda nizamlı tahliyeyi kolaylaştırarak ürkü olasılığını azaltır. Konuma ve ihtiyaca gereğince hem karıneriye hem bile dışarıya monte edilebilirler.
Yangın merdivenlerinin ehliyetli vâsiliğe ve tavan yüksekliğine ehil olması önemlidir. Alelumum, bir yangın merdiveni en az 120 cm kadar olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da tatminkâr boyutlarda olmalıdır.
Yangın kapısı ivedili çıkış bağırsakin kullanılacaksa o bugün muktezi koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine oranlı olarak belirlenen bölgelere ve skorlara göre yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her gün boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa da dumanı maktu ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli düzlem oluşturur.
Buna mukabele, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek yahut alçaklatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine bakılırsa
Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu Yangın kapısı odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir şekilde vaka yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.
Comments on “Ne demek?”